Doriți să vă îmbunătățiți diminețile? Acestea sunt cele mai bune aparate de cafea pe care le recomandăm conform ratingului. Fie că sunteți un fan al cappuccino, macchiato, espresso, mocha, ristretto sau pur și simplu cafea cu filtru, doar cele mai bune aparate de cafea vă vor face cafeaua dorită din când în când. Lucrul este că alegerea mașinii potrivite pentru dvs. depinde nu numai de tipul dvs. preferat de cafea, ci și de cât timp, efort și bani doriți să investiți în procesul de fabricare a băuturii. Derulați puțin mai jos și veți găsi o listă mai lungă a mașinilor noastre de cafea preferate, cu rating si specificații tehnice , împreună cu link-uri către magazinele online cu cele mai bune oferte pentru aparate de cafea.
Caracteristici:
- Alimentare:capsule
- Inchidere automata dupa 30 de minute
- Tehnologia Senseo Boost
- Pregatire o ceasca de cafea in 30 secunde
- Pregatire doua cesti de cafea in 60 de secunde
- Compatibil cu capsulele Senseo
Caracteristici:
- Alimentare: Capsule Nespresso
- Rezervor apa : 0.9l
- Oprire automata
- Sistem economisire energie electrica
- Sistem decalcifiere
Caracteristici:
- Alimentare:Cafea macinata/Cafea boabe
- Curatare automata
- Sistem decalcifiere
- Setare temperatura
- Setare cantitate cafea
- Setare grad macinare
Caracteristici:
- Alimentare:Boabe cafea
- Oprire automata
- Programare intarziata
- Curatare automata
- Sistem decalcifiere
- Setare temperatura
- Setare cantitate cafea
- Setare grad macinare
- Rasnita
- OneTouch
- Sistem Thermoblock
- Rezervor apa detasabil
- Sistem cappuccino
- Rezervor lapte detasabil
Caracteristici:
- Alimentare:Cafea boabe/macinata
- Control aroma
- Oprire automata
- Program decalcifiere
- Tava picurare detasabila cu indicator de nivel
- Infuzor detasabil
- Rezervor apa detasabil
- Functie stand-by
- Filtru pentru apa
Caracteristici:
- Alimentare:cafea macinata
- rezervor apa:1.1l
- Sistem Anti-picurare
- Oprire automata
- Sistem Thermoblock
- Sistem cappuccino
Caracteristici:
- Alimentare:capsule
- Sistem Cappuccino
- Termostat
- Curatare automata
- Sistem decalcifiere
Caracteristici:
- Alimentare: Cafea macinata
- Tip bautura:Espresso, Cappuccino, Latte
- Rezervor lapte
- Rezervor apa:1,8l
Caracteristici:
- Alimentare:Cafea macinata
- Tip bautura:Espresso
- Rezervor apa:0,24l
- Culoare:Negru/Argintiu
Caracteristici:
- Alimentare:Cafea macinata
- Rezervor apa:1,2l
- Tip bautura:Cafea
- Culoare:Gri/ Negru
Într-un studiu din 2018 s-a constatat că 79% dintre consumatorii de cafea din SUA consumă cafea făcută acasă. Cu siguranță România nu este departe de acest procent având în vedere influența de cultură și schimbările de trend din țara noastră. Așadar, nu este de mirare cât de obișnuit este să vezi un aparat de cafea în bucătăria cuiva. Cu toate acestea, există mai multe moduri de a prepara cafea acasă. Astăzi vom explora patru dintre aceste opțiuni, astfel încât să puteți afla despre metodele de fabricare a berii cu care s-ar putea să nu fiți familiarizați.
Tipuri de aparate de cafea
- În mod tradițional, aparatele de cafea cu picurare (renumitele cafetiere) au fost o bază populară a gospodăriilor americane datorită combinației de ușurință în utilizare, accesibilitate, durabilitate și capacitatea de a produce rapid cafea pentru unul până la patru băutori de cafea la un moment dat. Sincer in România am văzut acest aparat utilizat la maxim in bucătăriile de birouri unde oamenii s-au săturat să bage fise sau bacnote de 1 leu, la tonomatele de cafea(și să mai dea și rateuri).
- Presa franceză, cunoscută și sub numele de „oală de presare” sau „oală cu piston”, este ușor de utilizat, ușor de curățat și poate fi chiar luată cu dvs. atunci când călătoriți. Presa folosește un filtru metalic cu plasă. Acest lucru permite ca toate uleiurile aromate ale cafelei să o introducă în ceașcă, spre deosebire de a fi prins într-un filtru de hârtie în timpul preparării. Există, de asemenea, versiuni prietenoase cu călătoriile.
- Espressorul de cafea: acest tip de aparat presează cafeaua râșnită la valori situate în jur de 9 bar și o infuzează cu apă la temperaturi mari de peste 80 de grade Celsius. În doar 30 de secunde se obține esența concentrată a unei cafele extrem de aromate. În funcție de metodele de preparare a cafelei folosite se diferențiază trei tipuri de espressoare de cafea:
- espressoarele simple, ce funcționează cu plicuri sau capsule special concepute pentru tipul de aparat;
- espressoarele semi-profesionale, care folosesc cafea gata măcinată în prepararea cafelei;
- espressoarele automate, care încorporează o râșniță proprie de cafea și astfel cafeaua are un gust și o aromă mai proaspătă.
Caracteristici tehnici în funcție de care puteți alege cel mai bun aparat de cafea
Indicatorii de performanță
În această categorie regăsim putere și capacitatea de infuzare. Indiferent de tipologia aparatului de cafea, puterea este indicată de producator în watti. O putere mare înseamnă o capacitate mare de încălzire și consumul energetic, însă scade timpul de infuzare, deoarece apa se va încălzi mult mai rapid. Puterea este în general mai ridicată în cazul espressoarelor.
Pentru cafetieră, o putere de peste 800 W este suficientă pentru a obține rezultatul dorit. În ceea ce privește capacitatea de stocare pentru apă, rezervorul trebuie să fie îndeajuns de încăpător încât să vă ofere posibilitatea de a prepara o cantitate corespunzatoare de cafea la o singura utilizare. Dacă mai mulți membri ai familiei consumă regulat cafea, atunci alegeti un dispozitiv cu un rezervor mai mare. Cafetierele prezintă acest avantaj al preparării unei cantități mai mare de cafea, iar espressoarele pot infuza una, două sau maxim patru cafele simultan.
Funcțiile suplimentare ale unui aparat de cafea
Alegerea celui mai bun aparat de cafea depinde în mare măsură și de funcțiile și opțiunile suplimentare pe care acesta le deține. Printre acestea putem menționa:
- sistemul antipicurare – este util atât pentru espressoare, cât și pentru cafetiere, împiedicând scurgerea ulterioara a lichidului prin orificiul sau tubul furnizor;
- accesoriile incluse – numărul și diversitatea acestora sporesc
- deconectare automată – este o funcție extrem de practică de oprire automată a aparatului de cafea astfel încât să nu necesite supraveghere constantă în timp ce funcționează;
- modul stand by – este funcția de menținere la cald a cafelei pentru mai multe ore;
- râșniță încorporată – este funcția care face diferența dintre un espressor simplu și unul profesionist.
Și pentru că părerile și gusturile pot fi diferite nu vrem să te limităm doar la exemplele de mai sus. Acceseaza repede și usor gama de espressoare de la evomag prin bannerul de mai jos. Succes în alegerea celui mai potrivit espressor.
22 Replies to “Cele mai bune aparate de făcut cafea.”
Comments are closed.